Description
Vêtu d’une robe grenat profond, ce 2016 offre des arômes puissants et complexes mêlant la violette, les fruits noirs à des touches épicées. Après l’attaque, la bouche prend graduellement de l’ampleur, portée par une structure tannique au grain très fin et soyeux. Cette harmonie entre la chair, le fruit et la densité assure un superbe potentiel à ce très grand Grand Barrail Lamarzelle Figeac.
Frédéric Bonnaffous | Directeur des Vignobles Dourthe
Le repas du sommelier
Salade de gésiers
Magret de canard aux petits légumes
Tarte aux fruits rouges
L’accord végétarien 🌿
Pavé de soja mariné et petits légumes de saison
WINE ENTHUSIAST – 92-94/100 | « This wine has rich Merlot fruit, expressed in concentrated black plum. It has an excellent structure, and should age well. »
JAMES SUCKLING – 93/100 | « Beautiful aromas of violets and crushed berries follow through to a medium to full body, firm and silky tannins and a delicious finish. Very fine and well defined red.[…]«
DECANTER – 91/100 | « A smoking curl of oak on the first nose leads to a palate offering plump fruit and silky tannins. It has great St-Emilion typicity, not overdone but not shying away from the glossy side of the appellation either. The Cabernet Franc is key to the balance, giving freshness and lift that allows them to go all-out on generosity with the Merlot. It has softened over ageing but is still young and needs a few more years. »